El pla contra les inundacions a Cork no convenç

El pla contra les inundacions a Cork no convenç El riu Lee al seu pas per Cork / Foto: Liffey

El pla de 140 milions d'euros contra les inundacions a Cork que fa uns dies va presentar l'Oficina d'Obres Públiques (OPW) ha començat a rebre crítiques de totes bandes i fins i tot avui hi ha convocat un acte de protesta per part del col·lectiu Save Cork City, que consistirà a fer una cadena humana al llarg dels molls del riu Lee i que continuarà a l'aigua amb una concentració de barques.

Els manifestants demanaran que es revisi el pla i que s'estudiïn casos d'èxit duts a terme en d'altres països. Com sol ser habitual en els projectes de l'administració pública, els veïns també s'han queixat perquè no se'ls ha consultat. Per la seva banda, l'OPW ha defensat el seu pla assegurant que s'ha basat en un estudi de deu anys i que és l'opció més eficient.

Les crítiques van en totes direccions però en destaquen dues: una d'estètica, en què els veïns consideren que els murs de formigó trencaran totalment l'harmonia arquitectònica del centre de la ciutat, majoritàriament d'estil georgià, i l'altra de tècnica, i és que els murs canalitzaran l'aigua per un espai més estret, sense permetre que el riu utilitzi l'amplitud de la seva conca fluvial, cosa que farà que vagi a més velocitat i amb més força, augmentant així el risc d'inundació.

Les obres de construcció podrien durar fins a deu anys i una de les accions amb més impacte visual seria reemplaçar els molls actuals, construïts amb pedra, per blocs de formigó. Qualsevol persona que vulgui presentar al·legacions al pla de l'OPW ho pot fer fins al 17 de febrer.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2l7bql8

Torna a dalt