Els reis britànics esborrats dels carrers de Cork

Els reis britànics esborrats dels carrers de Cork Esborrant Victoria a Cork / Foto: Diarmaid Ó Cadhla via Twitter

Un grup d'activistes de Cork ha endegat una campanya que té l'objectiu d'esborrar del nomenclàtor de la ciutat qualsevol nom que faci referència a la monarquia britànica. En aquest sentit i en paraules de Diarmaid Ó Cadhla, un dels impulsors de la iniciativa, es vol honorar així els herois locals que van lluitar per deslliurar Irlanda del jou colonial o que en van ser víctimes i no pas els aristòcrates i criminals britànics.

Ahir al matí van fer una ronda pel Barri Victorià, un nom amb una marcada reminiscència colonial i que s'anomena així per la gran quantitat d'edificis d'aquest estil arquitectònic que hi ha, i van esborrar, o pintar per sobre, el nom Victoria a les plaques de Victoria Road i Victoria Cross Road. Ó Cadhla ha recordat que sota el regnat d'aquesta dona milions d'irlandesos van morir de gana o van haver d'emigrar, per la qual cosa esborrar aquest nom és un merescut homenatge a tots els damnificats del seu regnat.

La de Victoria Road no serà la seva darrera acció perquè el proper 8 de febrer celebraran una reunió per tal de decidir com continuen la seva activitat de neteja; segons apunta Ó Cadhla, molt probablement consistirà a esborrar més noms relacionats amb la monarquia britànica.

D'altra banda, el grup no només és molt crític amb el nom d'alguns carrers sinó que també s'ha mostrat molest amb l'alcalde, Des Cahill, que no els va voler rebre al desembre adduint que no era cosa seva i que els va enviar al departament de Xarxa Viària, que és qui s'encarrega del nomenclàtor.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2ky8PmN

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt