Controls viaris de drogues i medicaments al març

Controls viaris de drogues i medicaments al març Control policial a Ringsend Road, Dublin 4 / Foto: Liffey

A partir de març els controls policials a la xarxa viària inclouran tests de drogues i medicaments, fins i tot els que es venen per prescripció mèdica, a fi de reduir el risc que suposen els que s'automediquen o els que prenen una dosi més gran de la que els ha receptat el metge. Actualment és molt difícil de detectar-ho a no ser que el conductor en mostri uns signes evidents.  

El procediment serà diferent del dels controls d'alcoholèmia, tant en la manera d'agafar una mostra com en el temps d'espera; en aquest sentit, la Garda recollirà una mostra de saliva del conductor amb un bastonet de cotó i l'introduirà dins d'un dispositiu, que al cap de vuit minuts emetrà el resultat.

Tot i que l'objectiu principal d'aquests controls serà d'enxampar els consumidors de les drogues més habituals, com la cocaïna, el cànnabis o l'heroïna, els qui prenguin medicaments com Valium, pastilles per a dormir o per a l'ansietat hauran de vigilar la dosi.

Així doncs, Conor Faughnan, de l'associació d'automobilistes AA, ha recomanat a qui prengui medicaments que consulti el metge o el farmacèutic abans de seure davant del volant. Nogensmenys, la sobredosi d'un medicament pres per prescripció mèdica no suposarà cap penalització en forma de multa o punts al carnet.

Qui superi el límit màxim establert serà conduït cap a una comissaria i haurà de donar una mostra de sang que serà analitzada per un laboratori a fi de confirmar el resultat del test de saliva. Els qui s'hi neguin es podrien enfrontar a una multa de fins a 5.000 euros o sis mesos de presó.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2jIRIxw

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt