No tot el que es llença al cubell verd és reciclable

No tot el que es llença al cubell verd és reciclable Cubells d'escombraries a Dublin / Foto: Liffey

Als carrers d'Irlanda s'hi pot veure cubells de tres tipus: tradicionalment el negre és per a brossa general, el marró per a brossa orgànica i el verd per a brossa reciclable; de tota manera el color depèn de l'operador de recollida i en alguns casos, com City Bin, els tres cubells són vermells i només la tapa indica quin tipus de brossa hi va. En els carrers més cèntrics la recollida es fa mitjançant una bossa atès que el sistema de cubells no és gens pràctic.

El fet que la majoria d'operadors privats no cobrin per la recollida del cubell de brossa reciclable és una circumstància que alguns aprofiten per a posar-hi deixalles que haurien d'anar al cubell negre, pel qual s'ha de pagar cada vegada que el camió el recull. En aquest sentit i segons l'empresa Greyhound Household, un terç del que es troben al cubell verd són coses que no són reciclables, amb casos extrems com maons, material elèctric o animals morts.

Així doncs, aquest operador ha alertat que haurà de començar a imposar sancions als clients que siguin reincidents en aquesta qüestió. Segons l'anàlisi feta per Greyhound, el problema afecta més els clients que utilitzen bossa més que no pas els que tenen cubell. El director de la companyia, John Brosnan, ha afirmat que Irlanda ha avançat molt en matèria de reciclatge però alhora ha alertat que el mal ús del cubell verd és un gran problema per als operadors i per al medi ambient.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2kyxG6u

Torna a dalt