Molts conductors al volant tot i tenir el carnet retirat

Molts conductors al volant tot i tenir el carnet retirat Control de trànsit a Ringsend Road, Dublin 4 / Foto: Liffey

Segons una estimació feta per la Road Safety Authority (RSA), a la xarxa viària irlandesa hi ha uns 7.651 automobilistes que condueixen tot i tenir el carnet retirat, alguns per haver-se quedat sense punts esglaonadament i d'altres per haver comès alguna infracció tan greu que li ha suposat la prohibició de conduir durant un període de temps.

En el segon cas n'hi ha que acumulen múltiples prohibicions i en principi no haurien de col·locar-se darrere d'un volant mai més. Fins i tot hi ha conductors d'autobusos, camions o furgonetes d'empreses de transport, que no saben que al seu treballador se li ha retirat el carnet.

Així doncs, l'RSA ha demanat al govern que implementi mesures a fi de posar fora de la circulació tots aquests conductors, que solen ser els més perillosos i els que provoquen més accidents, d'aquí l'acumulació de períodes de retirada de carnet. En aquest sentit, l'estadística de l'RSA revela que a la xarxa viària irlandesa cada any moren entre 11 i 14 persones en accidents provocats per conductors amb el carnet retirat.  

També l'AA, l'associació d'automobilistes amb més socis a Irlanda, ha demanat la creació d'una base de dades en què s'hi inclogui informació relacionada amb els punts del carnet, si el vehicle està assegurat, si ha pagat l'impost de circulació o si ha passat l'ITV; actualment els cotxes patrulla tenen una càmera que identifica matrícules però és un sistema que no enllaça amb cap base de dades.

Arran d'aquesta manca d'interconnexió, Conor Faughnan, director d'Afers del Consumidor a l'AA, ha afirmat que actualment la Garda utilitza tecnologia del segle XX per a un problema del segle XXI. Una altra mesura demanada per l'RSA, considerada per molts com massa dràstica, és de poder publicar el nom dels infractors.

Font: The Irish Times

URL curta: bit.ly/2jmnTUH

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt