Unite paga per no haver de fer un 10% d'habitatge social

Unite paga per no haver de fer un 10% d'habitatge social El número 15 de Merrion Square North / Foto: Google Maps

Durant les tres setmanes d'ocupació de l'Apollo House per part del col·lectiu Home Sweet Home el sindicat Unite, així com d'altres actors socials, va mostrar el seu suport incondicional als sense sostre que s'hi van allotjar, a banda d'enviar-hi alguns membres de l'organització a fi que sortissin a les fotos.

Tanmateix, ara Unite s'ha situat al centre de la polèmica per la sol·licitud d'exempció que ha fet la seva fundació del sindicat a l'hora de construir habitatge social a la promoció immobiliària que farà a l'edifici situat al número 15 Merrion Square North (Dublin 2), on antigament tenia la seva seu i que ha romàs buit durant tres anys. L'any 2012 era a la venda per uns dos milions d'euros.

La legislació actual, que data de l'any 2000, obliga a destinar a habitatge social un 10% del total d'unitats d'una promoció, tot i que hi ha l'opció de comprar una exempció mitjançant el pagament d'una “penalització”, que és el que ha fet Unite.

Així doncs, la doble moral del sindicat li ha valgut una allau de crítiques i és que hi ha qui diu que si tant a favor estan dels sense sostre podrien haver ofert l'edifici per a allotjar-los sense córrer el risc de desnonament, com va passar a l'Apollo House quan un jutge en va ordenar el desallotjament com a molt tard l'11 de gener; finalment els ocupants van marxar el 12.

Unite s'ha defensat de les crítiques de la mà de Jimmy Kelly, secretari regional, que ha afirmat que han de mirar pels interessos dels seus associats i que no incloure la quota d'habitatge social és molt més profitós, fet que els permetrà de poder continuar fent campanyes en defensa dels treballadors. Amb tot, Kelly ha afegit que seguiran donant suport als col·lectius d'ajuda als sense sostre.

ACTUALITZACIÓ: arran de la polèmica Unite ha informat que fa uns anys havia ofert l'edifici a entitats de suport als sense sostre, com Focus Ireland, però que el van rebutjar perquè l'immoble no s'adaptava a les seves necessitats.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2ivASmL

Torna a dalt