Cork podria tenir un hotel flotant de 4 estrelles al Lee

Cork podria tenir un hotel flotant de 4 estrelles al Lee El riu Lee al seu pas per Cork / Foto: Liffey

Fins ara el riu Lee no ha dut gaire alegria a la ciutat de Cork, més aviat el contrari, amb greus inundacions afectant de tant en tant el centre de la ciutat quan hi ha una combinació de marea molt alta, pluja torrencial i vent; però en un futur proper el riu podria canviar la seva reputació si tira endavant el projecte d'hotel flotant de quatre estrelles al costat del pont Michael Collins, a Penrose Quay, allà on conflueixen els dos braços que formen l'illa central.

Els promotors són Sick & Sore Ltd, una companyia amb base a Dublin involucrada en diversos projectes nàutics arreu d'Irlanda, essent un dels més coneguts el Cill Áirne, un vaixell amarrat de fa molts anys als molls del Liffey de Dublin, més concretament al North Wall Quay, on hi ha un bar restaurant molt popular i freqüentat pels empleats de les empreses de l'IFSC (barri financer), sobretot durant les tardes assolellades d'estiu.

Per al projecte de Cork s'han assegurat els drets d'un vaixell de 105 d'eslora que tindria 87 cabines, tres cobertes, una sala "lounge", un gran restaurant i un solàrium. El vaixell, valorat en 1,75 milions d'euros, ha estat prestant servei al Rin durant molts anys i és aquest model tant habitual al centre d'Europa, on hi ha hotels flotants a les ciutats per on passa un riu cabalós, el que volen importar cap a Irlanda.

De moment, a l'hora de sol·licitar el permís ja han rebut el consentiment del propietari del moll, el Port de Cork, i ara haurà de rebre el vistiplau de l'autoritat urbanística de l'ajuntament de Cork; la decisió està prevista per al 21 de febrer. A fi d'augmentar l'atractiu del projecte els promotors han destacat que l'hotel flotant amb restaurant revitalitzaria l'àrea, atrauria turisme i que l'única cosa que necessitaria seria una connexió a la xarxa de distribució d'aigua i de clavegueram.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2hNrHsA

Torna a dalt