Els xoriços fan el debut durant la campanya de Nadal

Els xoriços fan el debut durant la campanya de Nadal Rètol advertint els xoriços / Foto: Liffey

Segons Tony Kelly, inspector de la Garda destinat a la comissaria d'Store Street (Dublin 1), una de les que més feina té de tot Irlanda en estar situada en una de les zones més conflictives de la capital, durant la campanya de Nadal és quan més xoriços fan el debut a la seva carrera delictiva. Això fa que durant aquesta època hi hagi més robatoris però, tanmateix, la xifra de detecció no augmenta perquè els malfactors aprofiten que la gran afluència de gent als eixos comercials fa més difícil que els enxampin.

Pel que fa a l'edat dels debutants, sembla que és molt variada, anant de joves d'entre 12 i 14 anys fins a veterans rondant la setantena. El que també revelen les dades és que, malgrat que n'hi ha uns quants que són reincidents i clients habituals de les comissaries, l'increment de robatoris en aquesta època ve propiciat pels primerencs en l'art d'agafar coses d'una botiga i marxar sense pagar. El productes més preuats pels “shoplifters” són maquillatge, joies, cosmètics i menjar.

La majoria de debutants que són enxampats només reben una amonestació que no queda reflectida en l'historial policial, per la qual cosa el robatori no apareix enlloc quan la persona en qüestió sol·licita un visat o quan alguna empresa li demana un informe sobre antecedents policials. Segons Kelly, aquest sistema és molt recomanable per a evitar que els que estan tan decebuts i avergonyits per la seva malifeta i no ho tornen a fer hagin de passar pel sistema judicial.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2i2jjtc

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt