Cavalls a dojo amb els nous vehicles de la Garda

Cavalls a dojo amb els nous vehicles de la Garda Uns Hyundai comprats per la Garda l'abril del 2015 / Foto: Garda via FB

El parc mòbil de la Garda comença a recuperar-se i és que durant els anys més foscos de la crisi econòmica la flota policial queia a trossos, fent que hi haguessin menys vehicles disponibles en haver de passar pel taller massa sovint i que els malfactors aprofitessin aquesta circumstància per campar alegrement, sobretot utilitzant la xarxa d'autopistes. Es calcula que les bandes de delinqüents amants de la carretera tenen uns 300 integrants, la majoria amb base al sud de Dublin amb fàcil accés cap a les principals vies de comunicació per anar a fer feina. 

De tota manera, el departament de Justícia ja fa uns dos anys que ha començat a renovar la flota de la Garda i actualment el 38% dels vehicles policials té menys de dos anys, mentre que al 2012 només era el 5%. La darrera remesa arribarà a principi del 2017 amb 191 vehicles entre cotxes i motos de gran cilindrada, que permetran a la Garda de perseguir els delinqüents per les autopistes en igualtat de condicions.

El cost de les noves adquisicions és de quatre milions d?euros, uns diners que han sortit d'una partida del Pressupost 2017 i d'estalviar una mica per aquí i una mica per allà al departament de Justícia.

Font: Herald

URL curta: bit.ly/2h2QbBD

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt