El pot de la loto es guanya un 30% menys de vegades

El pot de la loto es guanya un 30% menys de vegades La seu de la National Lottery a Dublin / Foto: Liffey

Que el pot de la loto sigui sovint molt gran, com el de demà dimecres, que rondarà els 11 milions d'euros, ha esdevingut un fet habitual i és que des que al setembre del 2015 els nous operadors de la loteria irlandesa, un fons de pensions de mestres canadencs associat amb An Post, van augmentar el nombre de números de 45 a 47 els guanyadors del pot cada vegada són menys; això sí, com ho justifica l'operador, a qui li toca s'enduu molts més diners.

Pel que fa a les xifres que il·lustren la nova dinàmica del sorteig destaca que de gener a agost del 2016 només hi hagi hagut set guanyadors del pot, quan per al mateix període del 2015 n'hi va haver onze. Per contra, el global dels pots guanyats de gener a agost ha estat de 55.142.686 euros per al 2016 i de 50.396.690 per al 2015, un augment que en part també s'explica per haver apujat el preu per línia en 50 cèntims, passant d'1,5 euros a 2. El pot mitjà guanyat ara és de 6,4 milions d'euros, un 33% més que abans dels canvis.

Segons una portaveu de l'operador, Premier Lotteries Ireland, des que es van implementar els canvis han augmentat les vendes, i de retruc els diners destinats a causes socials. A més, que es premiï qui encerti dos números més el complementari ha fet que ara la probabilitat de guanyar alguna cosa sigui d'1 entre 28, quan abans la relació era d'1 a 42.

Font: Herald

URL curta: bit.ly/2gEcfQA

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt