Una nevada a Dublin pel dia de Nadal es paga a 5/1

Una nevada a Dublin pel dia de Nadal es paga a 5/1 Upper Gardiner Street (Dublin 1) al desembre 2010 / Foto: Liffey

Igual de tradicional que el mateix Nadal són les apostes que nevi el dia 25 de desembre i és que a Irlanda la gent es juga els calers en coses del tot inversemblants. L'aposta de la nevada nadalenca és un clàssic que se sol despertar quan comença a fer fred, com ha estat el cas d'aquests darrers dies en què fins i tot s'han vist alguns flocs de neu al centre de Dublin, això sí, sense que agafés a terra.

Amb l'arribada del fred les cases d'apostes (els "bookies" pels amics) també han començat ha retallar les probabilitats (odds) i actualment Ladbrokes paga una nevada a Dublin el dia de Nadal a 5/1, és a dir, que si neva a la capital irlandesa el dia 25 de desembre pagaria als apostadors 5 euros per cada euro jugat, quan no fa gaires dies, amb temperatures suaus, la ràtio era de 6/1. Per a Cork, Shannon i Knock es paga a 4/1 i Belfast és la més baixa, 3/1, atès que al Nord és un dels llocs de l'illa on la neu és més habitual.

Les normes per pagar als apostadors són força estrictes i no n'hi ha prou amb un Nadal blanc, amb neu pels carrers, sinó que ha de nevar aquell dia, s'han de veure flocs caient del cel. En aquest sentit, pel Nadal 2010 als carrers s'hi acumulava una gran quantitat de neu però no va nevar; la resposta de les cases d'apostes va ser majoritàriament de no pagar, amb alguna excepció atesa l'espectacularitat de la nevada dels dies anteriors.

Segons les dades de Met Éireann per a l'aeroport de Dublin, neva per Nadal aproximadament cada 5,9 anys. De tota manera, les dades dels darrers 70 anys no són gaire positives per als participants en aquesta aposta.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2giyASB

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt