Els canals tancats a la navegació per vandalisme

Els canals tancats a la navegació per vandalisme El Royal Canal a Drumcondra, Dublin 9 / Foto: Liffey

Malgrat l'esforç dut a terme durant els darrers anys per Waterways Ireland, ens públic que gestiona la xarxa de rius i canals navegables, a millorar la xarxa de navegació arreu del territori amb una inversió de més de 50 milions d'euros, des del passat mes de setembre els dos canals que creuen Dublin, el Grand Canal al sud i el Royal Canal al nord, han romàs tancats i de moment no se sap quan podran reobrir.

El motiu del tancament són els nombrosos actes vandàlics contra els vaixells i barcasses que decideixen de creuar la ciutat navegant pels canals. Les dades al respecte indiquen que durant els darrers quatre anys hi ha hagut un total de 28 incidents en què s'hi inclou agressions, intimidacions, robatoris, vandalisme i incendis. La gota que va fer vessar el got va ser l'apedregada contra una parella que navegava per Inchicore (Dublin 8).

Tanmateix, hi ha qui considera que la reacció de l'administració al problema és exagerada i que no n'hi ha per tant, que són coses que poden passar a qualsevol lloc. En aquest sentit, Mick Kinahan, de la secció dublinesa d'Inland Waterways Association of Ireland, creu que uns pocs incidents no ho han d'aturar tot i que sospita que és una estratègia per a evitar l'acumulació de barques en algunes zones de fondeig de la ciutat.   

Per la seva banda, Waterways Ireland, que des del 2007 guia anualment uns setanta vaixells i barcasses pels canals, ha assegurat que el darrer incident va ser molt greu i que això requereix repensar les mesures de seguretat a fi de minimitzar el risc per a tots els implicats. L'entitat ha demanat disculpes per la disrupció tot i que actualment no té cap sol·licitud de guiatge pels canals dublinesos.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2fj9JOJ

Torna a dalt