Nit de Halloween, una nit de bojos per als bombers

Els bombers en acció a Finglas, Dublin 11 / Foto: Dublin Fire Brigade via Twitter Els bombers en acció a Finglas, Dublin 11 / Foto: Dublin Fire Brigade via Twitter

Malgrat que a la República els focs artificials i les fogueres estan prohibits, a no ser que s'hagi sol·licitat un permís, passejant per qualsevol gran ciutat es fa evident que molts ciutadans ignoren la llei i durant la nit de Halloween hi ha fogueres i focs artificials arreu, sobretot als barris més “calents”. En alguns casos es fan al mig d'un descampat però en d'altres es fan molt a prop de zones residencials i és aquí on comencen els problemes perquè entre el material a cremar sovint s'hi inclou coses com envasos de desodorants, que exploten.

Així doncs, durant les darreres setmanes els bombers han fet mans i mànigues, o mànegues, per tal de conscienciar la població del perill associat a les pràctiques relacionades amb el foc durant aquesta mística festa d'origen celta. En aquest sentit, el cap de bombers de Dublin ha fet una gira pels mitjans de comunicació alertant dels riscs de Halloween dient que alguns dels oients podrien acabar a l'hospital.  

A més, els membres del cos també han fet anàlisis de fogueres a petició dels veïns i en cas de risc elevat han aconsellat de desmuntar-les; amb la resta, tot i ser il·legals, han fet els ulls grossos per tal de no fer enfadar els qui els veuen com uns aixafaguitarres i que en més d'una ocasió els han llençat pedres o ous, un fet pel qual els bombers temen molt aquesta nit i fins i tot, en els barris més difícils, només hi van amb escorta policial.

Enguany també han fet una retransmissió en directe via Twitter amb totes les incidències i actuacions utilitzant els hashtag #DFBLive i amb un mapa de Google, que a mesura que ha avançat la nit s'ha omplert de punts vermells.

URL curta: bit.ly/2fynxbN

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt