El serial Fair City arriba al capítol número 4.000

El serial Fair City arriba al capítol número 4.000 Els actors de Fair City celebrant l'episodi 4.000 / Foto: @RTEFairCity via Twitter

La història va començar un mes i mig abans de la caiguda del Mur de Berlín, ara fa 27 anys, i la setmana passada la televisió pública RTÉ va emetre el capítol número 4.000 de Fair City, el serial emès cada vespre que, malgrat el pas dels anys, continua congregant milers de teleespectadors que no es volen perdre el que passa a Carrigstown, nom que rep la ciutat fictícia de la sèrie tot i que està ambientada a Dublin.

Fair City va canviar el panorama irlandès de sèries i és que fins llavors, els dos precedents, “The Riordans” i “Glenroe”, estaven exageradament, gairebé pejorativament, ambientats en el món rural i no copsaven la ràpida urbanització del país, tractant temes banals i no entrant en cap tipus de polèmica. Tampoc Tolka Row, emesa entre el 1964 i el 1968, no va voler entrar en temes “calents” i malgrat ser més urbana, el fet de ser rodada dins d'un estudi per actors de l'Abbey Theatre li va treure qualsevol rellevància.  

Això va canviar amb Fair City puix que a banda de les escenes costumistes del dia a dia que poden passar a qualsevol lloc, al llarg de tots aquests anys els residents a Carrigstown han fet una mica la feina bruta en la modernització de la conservadora societat irlandesa introduint un ampli ventall de temes tabú.

Un dels moments més sonats va ser l'any 1996 quan els personatges Eoghan i Liam (dos homes) van fer-se un petó a la boca, una primícia en una televisió irlandesa, tot i que no es va veure el contacte entre llavis però sí la intenció. Un altre tema tabú que va airejar Fair City va ser el càncer de pròstata i quan el personatge Bella Doyle en va patir un hi va haver molts homes que van fer una visita al seu metge. També hi va aparèixer la violència de gènere, en ambdós sentits, amb una violació i amb una dona estomacant el seu marit.

Malgrat que ara es pot considerar una història d'èxit, durant els primers anys no acabava d'engegar i és que el guionista Tim Holland, fitxat del serial britànic “Gent del Barri”, no era gaire sensible a les diferències entre irlandesos i britànics, els primers més francs i els segons més reservats; en aquest sentit, Niall Matthews, que va substituir Holland, va afirmar que el guió estava escrit en londinenc més que no pas en dublinès. Nogensmenys, aquesta ambientació irlandesa ha estat un inconvenient a l'hora d'exportar la sèrie cap a d'altres mercats.

A destacar la connexió catalana de Fair City de la mà de Mireia Pomar, una periodista mollerussenca que va interpretar el paper de Magda, una secretària xilena, durant uns episodis a principi del 2007 (vídeo a sota).

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2d9FM3V

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt