Els catalans de Dublin s’apunten a l'icònic GPO

Els catalans de Dublin s’apunten a l'icònic GPO

Com cada mes de setembre els catalans de Dublin i rodalia s'han apuntat als actes de la Diada i ho han fet, com sempre, congregant una visible gernació que ha omplert de color groc, vermell i blau les columnes del GPO a O'Connell Street, tota una icona de la independència irlandesa. L'acte del GPO ha començat a les dues del migdia i ha congregat a més de 100 persones, que han desplegat una pancarta que deia “Llarga vida a la República Catalana” en anglès i gaèlic.

Durant la trobada hi ha hagut castells, de la mà dels Castellers d'Irlanda però que ha comptat amb l'ajuda d'alguns participants a l'acte, i s'ha interpretat els Segadors, l'Estaca i el Cant dels Ocells amb l'acompanyament de dos violinistes. Com sol ser habitual també s'ha cridat a favor de la independència.

Una hora abans, a la una del migdia, membres del Casal Català d'Irlanda han fet una ofrena floral a l'olivera situada a Cow's Lane de Temple Bar (Dublin 2), que des del novembre del 2013 homenatja els catalans que l'any 1714 van morir lluitant per les llibertats catalanes. Després de depositar la corona amb els colors de la senyera, s'ha llegit part del poema de Miquel Martí i Pol "Ara mateix" i s'ha cantat la cançó “País Petit” de Lluís Llach i els Segadors.

GALERIA DE FOTOS a sota

URL curta: bit.ly/2cmvOtr

Torna a dalt