Un estudi revela el Dublin més lleig i el més bonic

Un estudi revela el Dublin més lleig i el més bonic Un solar a Bridgefoot Street, Dublin 8 / Foto: Liffey

L'arquitecte Motti Ruimy i l'urbanista Paul Kearns han dut a terme un estudi en què s'hi inclou una classificació amb les zones més lletges i les més boniques de la capital irlandesa. L'estudi, anomenat Redrawing Dublin (Redibuixant Dublin), ha tingut en compte diversos factors com el volum de trànsit, el percentatge de superfície no construïda (a l'aire lliure), el nombre de propietats buides, el nombre d'estructures protegides i el nombre d'arbres al carrer.

Normalment, en qualsevol classificació que es faci de zones de Dublin la pitjor part sempre se l'emporta la north inner city, és a dir, la banda nord del centre de la ciutat, però en aquesta ocasió ha estat la zona de Dublin 8 la líder en lletjor i amb els seus carrers ocupant les cinc primeres places. El lloc més lleig és la confluència entre els carrers Usher, Island i Bridgefoot (foto), seguit de Cork Street, The Coombe, Dolphin's Barn i Christ Church Street.

A l'altra banda de la balança, el Dublin més bonic, la classificació l'encapçala el barri georgià al voltant Bagott Street (Dublin 2) seguit de Portobello East (Dublin 2), Blessington Basin (Dublin 7), Kilmainham (Dublin 8) i Parliament Street a Temple Bar (Dublin 2).

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2bXooBz

Torna a dalt