Finglas vol agermanar-se amb una ciutat nord-coreana

Finglas vol agermanar-se amb una ciutat nord-coreana El centre comercial de Finglas, Dublin 11 / Foto: Liffey

Després de ser totalment ignorats per les autoritats nord-coreanes, Seán Mooney, representant de la Finglas Renewal Partnership, una entitat que aglutina les forces vives d'aquest barri de Dublin 11, va anar al programa Ray D'Arcy Show, que emet la pública RTE Radio 1, a fer una mica de publicitat sobre la seva intenció d'agermanar-se amb alguna població de Corea del Nord.

Això d'anar a la ràdio va ser un acte desesperat, com a darrera opció, i és que segons Mooney, si les autoritats del país asiàtic encara no han contestat a la seva proposta podria voler dir que o bé no hi estan interessats o bé que la comunicació no ha arribat a qui havia d'arribar. Així doncs, si una ràdio amb milers d'oients en fa publicitat potser es podria desencallar el tema per la banda de Pyongyang.

Davant de l'estupefacció general per voler agermanar-se amb alguna població d'un país com Corea del Nord, on moltes organitzacions en defensa dels drets humans hi han denunciat tot tipus de violacions, Mooney va afirmar que potser el que les televisions ensenyen de Corea del Nord és mentida i que se'ls hauria de donar una oportunitat.

El de Finglas va defensar que això seria un revulsiu per al seu barri, molt atrotinat i considerat com un dels pitjors de la capital irlandesa, sobretot la seva part oest. Va afegir que hi ha d'altres països conflictius amb ciutats agermanades, citant com a exemples Tel Aviv i Pequín.

Fins ara, l'experiència de Finglas amb el tema dels agermanaments no ha estat gaire positiva i de la seva relació amb Canton, una ciutat de l'estat nord-americà de Massachusetts a 24 km del centre de Boston, no en van treure cap profit.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2bjbv4k

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt