Cap de setmana a les fosques a Inis Oírr i Inis Meáin

Cap de setmana a les fosques a Inis Oírr i Inis Meáin Vista aèria d'Inis Oirr / Foto: aran-isles.com

Els residents i visitants d'Inis Oírr (Illa de l'Est) i Inis Meáin (Illa del Mig), les dues illes més petites de les tres que componen l'arxipèlag del les Aran, situat a l'est de la badia de Galway, passaran el cap de setmana sense electricitat a causa d'un problema tècnic al cable submarí que les connecta amb l'illa d’Irlanda. La llum se'n va anar divendres a les quatre de la matinada i per ara els operaris de l'elèctrica ESB només han pogut restaurar el servei a Inis Mór (Illa Gran).

ESB no preveu de restablir totalment el subministrament fins dilluns i és que el procés serà lent. Per una banda hi ha un generador al port de Ros an Mhíl (Rossaveal), a la Connemara, que aquest matí hauria de ser transportat amb una barcassa cap a Inis Oírr; per l'altra, s'ha llogat un transformador que hauria d'arribar avui al mateix port des del Regne Unit.

De tota manera la finalització de tot el procés dependrà de l'estat del mar, i sobretot de l'operació de descàrrega a Inis Oírr, però ESB ja ha advertit que en el millor dels casos, és a dir, que el generador i el transformador estiguin instal·lats avui mateix, l'electricitat tornaria com a molt d'hora el dilluns. Aquesta serà una solució temporal mentre es repara el cable submarí.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2b1D1CK

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt