Alarmant manca d’allotjament en l'inici del curs

Alarmant manca d’allotjament en l'inici del curs Façana principal del Trinity College / Foto: Liffey

Cada inici de curs es produeix el gran èxode estudiantil cap a les principals universitats d'Irlanda, que estan situades a les ciutats més importants, i cada any es repeteix la mateixa escena de més de 20 persones visitant una habitació alhora, amb l'agreujant que com que la demanda supera amb escreix l'oferta, qualsevol cofurna es paga a preu d'or.

A més, com que des de l'esclat de la bombolla immobiliària l'any 2008 no s'ha construït gens, ara ha augmentat la competència puix que hi ha diversos col·lectius que lluiten per un mateix lloc on allotjar-se i tenint en compte que el pressupost dels estudiants és el més baix de tots, joves treballadors estrangers arribats a Irlanda o autòctons que s'independitzen dels pares els passen per davant.

Així doncs, veient que enguany el problema podria tenir unes proporcions sense precedents i a l'espera que es construeixin diversos complexos residencials per a estudiants, diversos organismes com el govern i les universitats han fet una crida a qui tingui una habitació disponible que la llogui a un estudiant i fins i tot han mantingut reunions amb propietaris.

S'ha fet un èmfasi especial a les parelles que viuen en cases grans i on els fills ja s'han independitzat, és a dir, els coneguts com a “nius buits”, atès que molt sovint hi ha fins a tres o quatre habitacions disponibles. A més, en alguns casos, com amb les persones d'una certa edat que viuen soles, a banda de l'incentiu econòmic, amb els primers 12.000 euros lliures d'impostos, també hi hauria el de la companyia.

URL curta: bit.ly/2at0x6M

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt