A manca de mural, dònuts contra la vuitena esmena

A manca de mural, dònuts contra la vuitena esmena El dònut del "Repeal the 8th" / Foto: Aungier Danger! via FB

Després de romandre durant uns quants dies en una paret de l'exterior del Project Arts Centre de Temple Bar (Dublin 2), el mural que demanava la derogació de la vuitena esmena de la Constitució, que iguala els drets de la mare i del fetus i que només permet l'avortament en cas que continuar amb l'embaràs pugui suposar la mort de la mare, ha estat esborrat. El mural, de fons blau, tenia un cor vermell on hi havia escrit “Repeal the 8th” (Derogueu la 8a [esmena]).

La pressió dels grups que defensen el dret a la vida i les advertències de l'ajuntament sobre la seva il·legalitat va fer que els responsables del Project Arts Centre decidissin d'esborrar-lo però les iniciatives a favor de la derogació continuen apareixent com rosquilles, literalment, i és que l'establiment Aungier Danger!, situat al carrer Aungier (Dublin 2), ha creat un dònut de color vermell en forma de cor on hi ha escrit “Repeal 8”. El dònut ha tingut molt d'èxit i s'han format llargues cues davant de l'establiment.

Segons Phil Costello, propietari de l'Aungier Danger!, aquest dònut és la seva resposta-homenatge a la desaparició del mural tot afirmant que no es pot censurar l'art en l'era digital. Per a Costello el mural era un missatge d'esperança i progrés en els drets de les dones però que les forces del costat fosc han conspirat per tal de tornar al passat tenebrós.

Per la seva banda els partidaris del dret a la vida han mostrat la seva satisfacció per la desaparició del mural i han assegurat que allò no tenia res a veure amb l'art.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2aiu5oB   

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt