Un pont enllaçarà Poolbeg amb les Docklands el 2020

Un pont enllaçarà Poolbeg amb les Docklands el 2020 Lloc on es construirà el pont, a la dreta de l'edifici blanc / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin ha decidit de posar la directa amb la construcció d'un pont a l'indret on el riu Dodder desemboca al Liffey, pràcticament a la desembocadura del Liffey a la badia de Dublin, unint la zona de les Docklands amb la península de Poolbeg. En ser dins de la Zona de Desenvolupament Estratègic (SDZ), el procés de planificació urbanística serà molt més ràpid que d'habitud perquè no permetrà de presentar apel·lacions un cop l'ajuntament hagi atorgat el permís d'obres.

El consistori estima que el pont podria estar enllestit l'any 2020 i que tindrà un cost d'entre 25 i 30 milions d'euros, 2,94 dels quals provindran de fons europeus assignats al projecte el passat mes de gener; la resta la hi posaran l'ajuntament i la National Transport Authority (NTA). Els dos extrems del pont seran York Road (edifici blanc de la foto) i el Sir John Rogerson's Quay.

El motiu de tanta pressa és que hi ha prevista una promoció immobiliària a la península de Poolbeg amb 3.000 habitatges i zones comercials i el nou pont hauria de permetre l'accés directe cap a la zona sense haver de fer la volta passant pel pont de Ringsend que, d'altra banda, tampoc podria absorbir gaire més trànsit que l'actual perquè és molt estret.

Així doncs, els residents dels habitatges de nova construcció de Poolbeg podran arribar ràpidament a les Docklands, una zona on hi ha una gran quantitat d'oficines ocupades per tot tipus d'empreses, des de grans bufets d'advocats a empreses financeres passant per les multinacionals d'Internet més conegudes com Facebook o Google.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/29BHJb5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt