De tramvia lisboeta a cafè bar al bell mig de Dublin

De tramvia lisboeta a cafè bar al bell mig de Dublin El Tram Café a Wolfe Tone Square, Dublin 1 / Foto: Liffey

El tramvia continua guanyant protagonisme al centre de Dublin i als treballs de construcció del Luas Cross City, la línia de tramvia que unirà les dues línies existents actualment, s'hi ha d'afegir un vehicle construït a Filadèlfia (EUA) l'any 1902 i que va passar la major part de la seva vida circulant pels carrers de Lisboa. Quan va ser retirat de la circulació va anar a parar a un museu a Colwyn Bay (País de Gal·les) i finalment va acabar en un camp d'una granja de Mullah (Comtat de Cavan).

L'actual propietari, Dave Fitzpatrick, el va descobrir un dia que es va perdre per les carreteres de Cavan i se'n va enamorar; de seguida li va sorgir la idea de reconvertir-lo en un cafè ambientat als anys vint però no va ser fàcil de comprar-lo perquè no era a la venda. Tanmateix, després de diversos intents fallits i de molta insistència, el propietari va decidir de vendre-li; llavors Fitzpatrick el va deixar aparcat a la granja d'un amic durant tres anys, període durant el qual li van tornar la glòria d'antany i van preparar tota la paperassa.

El darrer pas va ser fer una sol·licitud a l'ajuntament de Dublin per tal de poder instal·lar-lo a la cèntrica plaça Wolfe Tone (Dublin 1), un indret una mica delicat perquè antigament havia estat un cementiri. Això va requerir la contractació d'arqueòlegs durant la instal·lació de serveis com aigua i llum però finalment, el diumenge 24 d'abril el tramvia era a lloc i el dilluns ja van començar a atendre la clientela.

El Tram Cafè ofereix begudes i menjar, tant de fred com de calent amb un menú que canvia cada dia. Es pot consumir fora a la terrassa o dins del tramvia, on hi ha unes fotografies que mostren tot el procés de rehabilitació del vehicle, i també fan menjar per a emportar així com càtering per a empreses i esdeveniments.

Curiosament, la plaça Wolfe Tone és un indret on hi ha moltes coses reconvertides a usos no gaire semblants als originals: a banda de la mateixa plaça, que era un cementiri i on encara es conserven moltes de les antigues làpides, a la banda est hi ha un edifici (al fons de la foto) que havia estat un hospital i que ara són apartaments i un centre comercial; pel que fa a la banda nord, el que abans era una església anglicana ara és el pub The Church.

GALERIA DE FOTOS a sota

URL curta: bit.ly/20QasaV 

Torna a dalt