Pla per dur a terra ferma la porqueria pescada al mar

Pla per dur a terra ferma la porqueria pescada al mar Vaixells de pesca a Howth, Comtat de Dublin / Foto: Liffey

La gran quantitat de porqueria que hi ha al mar ha fet que la Bord Iascaigh Mhara (BIM), l'agència estatal que s'encarrega de gestionar tot allò relacionat amb la pesca, hagi endegat una iniciativa destinada a netejar les aigües que envolten Irlanda amb l'ajuda dels pescadors, que hi podran participar voluntàriament; de moment, vint-i-quatre pesquers dels ports de Clogherhead (Comtat de Louth) i de Union Hall i Castletownbere (Comtat de Cork) ja s'hi han apuntat, tot i que la BIM espera que s'arribi a la xifra de cinquanta.

La iniciativa, anomenada “Fishing for Litter” (Pescant Porqueria), consisteix a dur a port totes les deixalles que arrepleguin les xarxes dels vaixells i no fer com fins ara, que tot el que no sigui peix es torna a llençar a l'aigua. A fi d'encoratjar la participació, la BIM s'encarrega d'organitzar la recollida de les deixalles al port sense que això representi cap cost addicional per als pescadors participants.

Segons assegura Tara McCarthy, directora general de la BIM, de moment l'experiència és molt positiva i al port de Clogherhead ja s'han recollit dues tones de deixalles. L'origen de la porqueria són les males pràctiques d'alguns pescadors així com la brutícia que s'acumula en algunes platges, que és arrossegada mar endins quan hi ha temporal; el 80% dels residus són plàstics.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/1OO3mxp

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt