Demanen de reobrir Fort Apache per frenar les bandes

Demanen de reobrir Fort Apache per frenar les bandes Fort Apache a Fitzgibbon Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Els diversos assassinats relacionats amb la guerra sense quarter entre diverses bandes que es disputen el mercat de la droga a la north inner city dublinesa (la part nord del centre de la ciutat) ha fet que alguns polítics de la zona hagin demanat la reobertura de la comissaria situada a Fitzgibbon Street (Dublin 1), que ha romàs tancada per motius d'insalubritat des del 2011, essent els 110 agents que hi havia destinats transferits a la comissaria de Mountjoy, a North Circular Road (Dublin 7).

Aquesta dependència policial donava servei a zones molt “calentes” de Dublin com Summerhill, Ballybough i East Wall i això feu que se la comencés a anomenar popularment com a Fort Apache. De moment, però, no hi ha cap evidència que la comissaria hagi de reobrir en un futur proper perquè els treballs de rehabilitació encara no han començat, principalment a causa de les retallades que ha patit la Garda durant els darrers anys.

Per a la majoria de polítics locals, la presència policial és molt important psicològicament perquè de fa un temps que a la zona s'ha instal·lat un sentiment de por; alguns veïns denuncien que hi ha molts punts de control estàtics, sobretot durant les darreres setmanes just després de cada assassinat, però no gaires agents patrullant pels carrers. De tota manera, segons el Superintendent Patrick Leahy, els agents de policia han fet milers de visites als habitatges de la zona durant els últims anys.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/1T5Ffeq

Torna a dalt