Tres topònims de Clare podrien canviar via consulta

Tres topònims de Clare podrien canviar via consulta El rètol de l'N67 corregit / Foto: Liffey

Tres grups de veïns de Lahinch, Ennistymon i Corofin (Comtat de Clare) escriuran al County Council per tal d'iniciar el procediment legal de canvi de nom de la seva respectiva població, que des de fa cinc anys apareix com a Lehinch, Ennistimon i Corrofin als rètols de la carretera principal de la zona, l'N67. Segons ha afirmat el Clare County Council, el canvi es decidirà probablement via consulta popular, com ja va passar l'any 2006 a Dingle (Comtat de Kerry).

La diferència entre el nom de tota la vida i el dels rètols viaris incomoda els sectors econòmics locals, sobretot el turístic, perquè es creu que genera confusió i suposa una potencial pèrdua d'ingressos. A més, hi ha l'agreujant que aquesta zona forma part del Wild Atlantic Way, una ruta turística per la costa oest creada recentment i que ha agafat molta volada.

El problema sorgí l'any 2011 quan Transport Infrastructure Ireland, llavors anomenada National Roads Authority, va contractar el Clare County Council per tal de renovar els rètols de la carretera N67. La documentació utilitzada per l'administració a l'hora de determinar el topònim exacte era d'abans de la independència i es va reemplaçar el que havia figurat arreu durant més de 100 anys.

Això no va agradar a alguns veïns, que ho van considerar un atac a la seva identitat, per la qual cosa n'hi va haver uns quants, els del sector més radical, que van fer les correccions pertinents sobre els rètols a l'estil de la Brigada Dingle-Dangle.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/1VDaeVM

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt