A Benestar Social hi ha més errors que no pas frau

A Benestar Social hi ha més errors que no pas frau Oficina de Benestar Social / Foto: Liffey

Fins no fa gaire el departament de Benestar Social funcionava amb mètodes més propis del segle dinou que no pas del vint-i-u i això feia que molts espavilats s'aprofitessin de la situació per a defraudar, algunes vegades amb una mica d'imaginació i murrieria però en d'altres tranquil·lament sense despentinar-se.

Entre els casos més sonats hi ha hagut gent anant a recollir durant més de vint anys la pensió d'un persona morta, un que vivia la dolce vita a Tailàndia cobrant subsidis per tot tipus de malalties que no tenia o individus que, malgrat estar fugats de la justícia, anaven a l'oficina de correus cada setmana a cobrar un subsidi.

De tota manera, segons les dades per al 2014 obtingudes de Benestar Social, dels 124 milions d'euros que es van descobrir que s'havien pagat de més només 52 milions eren per frau. La resta van ser per errors involuntaris dels sol·licitants (49 milions) -majoritàriament per no informar d'un canvi en les circumstàncies personals-, per errors administratius del personal del departament (5 milions) i 18 milions van ser transferits a gent que havia mort.

El total de diners pagats de més va representar un 0,7% del pressupost anual de Benestar Social, que l'any 2014 va ser de 19.500 milions d'euros. Pel que fa al retorn dels diners, dels 124 milions se'n van recuperar 86.

Font: Herald

URL curta: bit.ly/1U417ML

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt