La patata podria tornar a triomfar després d’anys d’oblit

La patata podria tornar a triomfar després d’anys d’oblit Unes patates irlandeses / Foto: Liffey

Durant molts segles la patata va salvar de morir de fam centenars de milers d'irlandesos però quan diverses plagues en van delmar la collita, molts dels que van sobreviure no van tenir cap més opció que emigrar. Així doncs, la patata és considerada una icona dels períodes més foscos de la història de l’illa i sobretot s'associa amb la pobresa.

Tanmateix, quan van arribar els anys bojos del Celtic Tiger bona part de la població va adoptar una actitud de nou ric en què deixar enterrat el tubercle era una manera de trencar amb el passat. La crisi tampoc ha fet recuperar-ne el consum i és que molts joves gairebé no sabien ni què era una patata, si més no com a producte principal d'un àpat, només com a guarniment.

Però ara, segons l'empresa d'estudis de mercat Kantar Worldpanel, la patata podria tornar a guanyar adeptes i és que malgrat que el volum de venda continua en declivi -el consum per habitatge ha baixat dels 140kg l'any 2007 als 119kg l'any passat­-, els consumidors van a comprar patates més sovint, una mitjana de 34 vegades a l'any.  

A fi d'intentar redreçar el declivi, Bord Bia (l'Agència Estatal Alimentària) juntament amb l'Associació de Pagesos i la Federació Irlandesa de la Patata, han endegat la campanya “Potatoes: More Than a Bit on the Side” (Patates: més que un guarniment), que pretén canviar la percepció que les noves generacions tenen sobre aquest producte.  

Font: The Journal.ie 

URL curta: ow.ly/YL3B9

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt