La north side de Dublin es reivindica com a destí turístic

La north side de Dublin es reivindica com a destí turístic El James Joyce Centre / Foto: Liffey

Des de fa més de dos segles la banda nord del centre de Dublin, coneguda com a “north inner city”, està una mica deixada de la mà de Déu i és per això que als turistes els costa força d'atansar-s'hi malgrat ésser considerat per molts com el Dublin autèntic. De fet, diuen que els dublinesos de veritat són els que neixen a la banda nord a una distància del riu Liffey no superior a les 500 iardes (455 metres), essent el Fanal dels Cinc Llums (The Five Lamps) el que marca la frontera.

Nogensmenys, ara es vol revertir la situació amb la iniciativa Dublin Northside Attractions (DNA), en què es destaquen 12 llocs que haurien de permetre als turistes de redescobrir el ric patrimoni cultural d'aquesta zona de la capital irlandesa i que han marcat els moments més importants de la història de la ciutat.

Malgrat que la majoria són força cèntrics, també se n'ha inclòs algun de més apartat, ja fora de la “north inner city”. Durant la presentació, el ministre de Turisme, Paschal Donohoe, va afirmar d'estar molt orgullós de ser un “northsider” i que la majoria dels llocs seleccionats a la DNA li eren molt familiars.

Entre els llocs més destacats hi ha el GPO d'O'Connell Street, la georgiana Mountjoy Square, el Croke Park, el James Joyce Centre, la destil·leria Jameson a Smithfield o el cementiri de Glasnevin. Curiosament, també s'hi ha inclòs la fàbrica de la Guinness que, tot i estar situada a la banda sud, és al costat de riu. A banda dels 12 punts turístics la iniciativa també proposa de fer recorreguts temàtics entre ells.

Font: The Journal.ie

URL curta: ow.ly/WZRuF

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt