16.000 sol·licituds en 4h per a fer d'enquestador al Cens

16.000 sol·licituds en 4h per a fer d'enquestador al Cens Una pàgina del formulari del Cens 2011 / Foto: Liffey

Cada cinc anys el govern organitza un cens per tal de comptar quanta gent viu a la República i alhora fer una radiografia del país preguntant sobre diversos aspectes econòmics, socials, religiosos, culturals, etc. Per al Cens 2016 s'enviaran uns 2,3 milions de formularis i tothom qui estigui a la República la nit del Cens, que enguany serà la del 24 d'abril, haurà d'emplenar obligatòriament un formulari, si no, s'enfronta a multes que l'any 2011 podien arribar fins als 25.000 euros.

Un cop emplenat el formulari, l'“enumerator”, que és el nom que rep la persona que gestiona cada una de les zones en què es divideix el territori, es passa deu setmanes anat a tots els habitatges de la seva zona per aclarir dubtes i repassar que les respostes siguin coherents. El sou per a tot el període és de 2.400 euros i l'horari és flexible.

Tot i que hi ha qui la considera una feina força feixuga, segons l'Oficina Central d'Estadística hi ha hagut una allau de sol·licitants per a les 4.660 vacants disponibles i dimarts passat van haver de tancar el procés al cap de només quatre hores d'haver-lo obert puix que ja s'havia arribat a les 16.000 sol·licituds; per al cens anterior, el de l'any 2011, no es va arribar a les 15.000 sol·licituds fins al cap de trenta-sis hores.

Malgrat l'èxit de candidats, el procés de selecció no ha agradat a tothom i és que quedaven exclosos els majors de setanta anys, un fet criticat per algunes organitzacions relacionades amb la gent gran, que l'han titllat de discriminatori, i han demanat que se'ls tracti com a tothom.

Font: Irish Examiner

URL curta: ow.ly/WJ8tz

Torna a dalt