La publicitat de l’alcohol al punt de mira del govern

La publicitat de l’alcohol al punt de mira del govern Anunci esportiu de la Guinness / Foto: Liffey

Després d'uns quants anys de lluita aferrissada contra el tabac, prohibint-ne la publicitat i gravant-lo de tal manera que avui un paquet costa 10,50 euros,  ara el govern té les begudes alcohòliques en el punt de mira i és que Irlanda és un dels països europeus on l'alcohol genera més problemes, no necessàriament per la quantitat consumida per càpita anualment sinó per la pràctica coneguda com a “binge drinking”, és a dir, beure molt en un espai de temps molt curt. L'estadística diu que a Irlanda cada mes moren 88 persones per problemes derivats del consum d'alcohol.

Ja fa temps que es parla del tema però el sector té un pes molt important a l'economia irlandesa; de fet, l'empresa més coneguda, a banda de ser una icona nacional, és la Guinness (del grup Diageo), per la qual cosa no és gens fàcil d'implementar canvis. Un primer intent, sondejat fa uns mesos, havia estat proposar de prohibir el patrocini esportiu per part de marques de begudes alcohòliques però la idea no va prosperar perquè hi ha molts clubs i esdeveniments que no trobarien cap altre patrocinador i desapareixerien; així doncs, finalment es va decidir de deixar-ho per a més endavant i l'únic lloc on es prohibirà de posar publicitat serà sobre la gespa.

De tota manera, Leo Varadkar, ministre de Sanitat, no ha romàs de braços plegats i abans de Nadal presentarà una proposició de llei que hauria de limitar la publicitat de les begudes alcohòliques. Entre les mesures incloses, a banda d'augmentar el preu mínim d'una ampolla de vi a 8 euros i el d'una llauna de cervesa a 2, hi ha explicar amb claredat el gust de la beguda, quina és l'empresa fabricant, ús reduït de les xarxes socials, prohibició de publicitat després de les 9 del vespre o mostrar només el producte, sense gent divertint-se en una festa amb l'objectiu de crear una imatge "cool" del consum d'alcohol.

Font: Irish Independent

URL curta: ow.ly/VCabv

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt