La nit del 24 d’abril ha estat la triada per al Cens 2016

La nit del 24 d’abril ha estat la triada per al Cens 2016 Part del formulari del Cens 2011 / Foto: Liffey

Cada cinc anys la República d'Irlanda fa un cens en què, en principi, s'hi inclou tot aquell ésser humà viu que la nit del cens sigui al territori, independentment del motiu; així doncs, tant els que hi visquin permanentment, com els turistes o els qui estiguin de visita familiar... absolutament tothom haurà d'emplenar el formulari de 30 preguntes que, a banda de comptar quanta gent viu a la República, té l'objectiu de dibuixar un mapa sociològic que és utilitzat pel govern a l'hora de dissenyar les seves polítiques en tots els àmbits.

La mecànica del cens, la darrera edició del qual va tenir lloc la nit del 10 d'abril del 2011 i que per al 2016 serà la nit del 24 d'abril, consisteix en contractar uns enquestadors, anomenats “enumerators”, que reparteixen els formularis per la zona geogràfica que se'ls ha assignat; per a l'edició 2016 s'ha previst de seleccionar-ne uns 4.700, a qui es pagarà un salari de 2.500 euros per 10 setmanes de treball. Aquests “enumerators” també aniran a cada habitatge a repassar el formulari i a aclarir dubtes.

Al cap d'un temps, després d'haver tractat les dades, l'Oficina Central d'Estadística comença a desgranar informació sobre el cens, això sí, de manera general sense publicar detalls personals, que no es podran consultar lliurement fins d'aquí a 100 anys.

URL curta: ow.ly/V3TuX 

Torna a dalt