Acarnissament amb les barreres dels passos a nivell

Acarnissament amb les barreres dels passos a nivell El pas a nivell Merrion Gates a Sandymount, Dublin 4 / Foto: Liffey

Iarnród Éireann s'ha vist obligada a fer públic un vídeo (a sota) on es pot veure que, sens dubte, la nova moda entre els automobilistes de Dublin és emportar-se la barrera dels passos a nivell. La companyia estatal de ferrocarrils ha decidit de fer aquest pas no perquè la gent s'entretingui veient la poca traça d'alguns conductors sinó per conscienciar tothom del perill que suposa no respectar els senyals i els semàfors que hi ha abans de cada pas a nivell.

Segons Barry Kenny, portaveu d'Iarnród Éireann, darrerament hi ha hagut un augment en el nombre d'incidents, sobretot a la línia del DART, el tren de rodalia de la capital, i si l'any passat se'n van produir 35, enguany, en menys de 10 mesos se n'han produït 51. La majoria d'incidents a Dublin són a la zona sud, que és on hi ha tots els passos a nivell de la ciutat, i quan no és un pas a nivell és un dels múltiples ponts de poca altura on s'hi encasten de tant en tant camioners despistats.

Kenny titlla aquests incidents d'”acte d'imprudència i impaciència” perquè hi ha temps de sobra entre el moment en què comença l'advertència amb llums i quan comença a baixar la barrera donant als automobilistes temps per a frenar. A fi d'enxampar els que fugen dels llocs dels fets, a no ser que quedin enganxats a la barrera, la companyia instal·larà càmeres que gravin la matrícula i passaran la informació a la Garda.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/mgf4

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt