El pla antimarea a Clontarf té la majoria de veïns en contra

El pla antimarea a Clontarf té la majoria de veïns en contra Sacs de protecció al front marítim de Clontarf, Dublin 3 / Foto: Liffey

L'any 2011 l'ajuntament va dissenyar de manera unilateral i d'amagat un pla de lluita contra les inundacions que pateix de tant en tant el barri de Clontarf (Dublin 3) quan coincideixen diversos factors com baixa pressió atmosfèrica, marea alta i vent. Quan el pla es va fer públic els veïns s'hi van mostrar totalment contraris, no només per no haver estat consultats sinó perquè el mur de protecció, amb una altura d'uns tres metres, els tapava la vista del mar i destrossava el paisatge del front marítim.

Des de llavors que el projecte està totalment empantanegat amb un estira-i-arronsa permanent entre els veïns i l'ajuntament, que no ha escatimat recursos a l'hora d'enviar-hi enginyers i tècnics municipals. Tothom vol solucionar el problema, que fa que molts establiments comercials de la zona no trobin cap companyia que els asseguri, però el principal factor a tenir en compte és que no ha d'anar en detriment de la vista de la que gaudeixen ara.

On sí que han començat els treballs de construcció d'un mur de contenció és a la zona de Dollymount (Dublin 3), més enllà del pont de fusta que uneix aquest barri amb la Bull Island. Parlant amb els veïns es fa evident el seu descontentament i és que segons alguns residents, aquesta zona no s'ha inundat mai i l'única cosa que fa el mur, de 85 centímetres d'altura respecte a la vorera, és tapar la magnífica vista que han tingut sempre.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/mf0b

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt