Dublin i Galway amb la iniciativa del Refugees Welcome

Dublin i Galway amb la iniciativa del Refugees Welcome Pancarta amb el lema del dia a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Marta Alemany

Milers de ciutadans irlandesos van congregar-se ahir a la tarda a l'icònic Spire d'O'Connell Street per donar suport al Dia Europeu de Benvinguda als Refugiats (European Day of Welcome Refugees).

La marxa, que va transcórrer pacíficament, va ser organitzada per United Against Racism (Units Contra el Racisme) i s'ha sumat a un moviment que s'ha repetit a d'altres ciutats com Galway, Londres, Copenhaguen i Glasgow.

La manifestació va començar a les dues del migdia amb els parlaments d'alguns dels portaveus de diverses organitzacions que havien donat suport a la convocatòria com, per exemple, Amnistia Internacional Irlanda, Migrants Rights Centre Ireland, el sindicat Unite, Irish Anti-War Movement, Irish Muslim Peace & Integration Council i Waterford Against Racism, entre altres. Al cap d'una estona la manifestació es va dirigir cap al sud passant per d'Olier Street, continuant per Dame Street i acabant davant del Central Bank amb una última crida per al proper dimarts 15 de setembre.

La ministra de Justícia, Frances Fitzgerald, va anunciar oficialment dijous passat que Irlanda acollirà 4.000 refugiats, el que suposa un cost aproximat de 48 milions d'euros. De tota manera, aquest i d'altres detalls seran discutits demà dilluns en la reunió extraordinària de la Comissió de Justícia i Assumptes d'Interior del Consell Europeu a Brussel·les.

GALERIA DE FOTOS de Marta Alemany a sota

URL curta: ves.cat/mfC1

Marta Alemany

Periodista vallesana. Ha escrit en diversos mitjans i ha participat en projectes de pau en zones de conflicte.

Torna a dalt