L’hamburguesa McMór no supera la prova d’artesania

L’hamburguesa McMór no supera la prova d’artesania Una hamburguesa McMór / Foto: Liffey

A principi d'estiu l'Agència Irlandesa de Seguretat Alimentària (FSAI) va publicar un decàleg de normes a seguir per tots aquells que vulguin promocionar els seus productes sota una marca especial que garanteix que tant el producte com la seva producció són artesanals i locals, molt en línia amb la tendència actual de consumir productes de km 0.

Una de les empreses que s'hi ha apuntat, potser a fi de netejar la seva imatge de menjar escombraria, ha estat la multinacional nord-americana del menjar ràpid McDonald's, que fa poc va començar a vendre la McMór (Mór vol dir "gran" en gaèlic). Aquesta hamburguesa, que inclou productes bàsics de la gastronomia irlandesa com el bou, el bacon i la col (cabbage), va ser definida per McDonald's com un homenatge als millors productes i sabors d'Irlanda.

Tanmateix, la FSAI els ha aixafat la guitarra i ha determinat que la McMór no pot anunciar-se com a producte artesà perquè no segueix cap procés de producció artesà, sinó que està totalment mecanitzat, i perquè no tots els productes són de temporada ni locals, com així ho estableix la normativa en la mesura que sigui possible. L'empresa ha acceptat el veredicte i retirarà la paraula “artesà” de la publicitat, això sí, continuarà venent la McMór als seus establiments.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/mfuu

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt