El futur d’Irlanda continuarà liderat pels Murphy

El futur d’Irlanda continuarà liderat pels Murphy Murphy per tot arreu / Foto: Liffey

Des de fa més de 100 anys que la classificació de cognoms a Irlanda ha estat clarament dominada pels Murphy i segons les dades de l'Agència Nacional d'Estadística (CSO), les futures generacions continuaran la mateixa tendència. En aquest sentit, de tots els 67.462 nadons nascuts l'any 2014 n'hi ha haver 767 que tenien aquest cognom; a continuació hi va haver els Kelly (amb 633) i els Byrne (552).

D'acord amb l'CSO, de moment no es nota gaire el flux immigratori sorgit del boom econòmic i de l'ampliació de la Unió Europea l'any 2004 perquè els 20 primers cognoms de la llista són irlandesos (o amb un fort arrelament a l'illa). Després dels tres anomenats anteriorment la llista la completen els Ryan, O'Brien, Walsh, O'Sullivan, O'Connor, Doyle, McCarthy, O'Neill, Lynch, O'Reilly, Dunne, McDonagh, Brennan, Fitzgerald, Daly, Kavanagh i Nolan.

Pel que fa als noms, l'any passat Jack va repetir com a líder, ho és des del 2007, i Emily va imposar-se entre les nenes. Entre els nadons de pares estrangers, Muhammad va guanyar en la categoria masculina i Maya en la femenina.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/mfch

Torna a dalt