El selfie al carnet d'identitat haurà d'esperar 2 mesos

El selfie al carnet d'identitat haurà d'esperar 2 mesos Model del nou carnet d'identitat / Foto: DFA

Mala notícia per a tots aquells que volien anar de vacances a un país de la Unió Europea o de l'Àrea Econòmica Europea i passar el control fronterer ensenyant el seu flamant nou carnet d'identitat irlandès, anomenat Passport Card, amb una foto a l'estil selfie: un portaveu del departament d'Afers Estrangers ha informat que la seva implementació començarà a mitjan setembre, dos mesos més tard del que s'havia previst inicialment.

El motiu del retard és que l'empresa que els ha de fabricar ha cregut convenient d'alterar l'estructura del policarbonat amb què estan fets a fi d'augmentar-ne la durabilitat i igualar-lo així els estàndards dels carnets d'altres països.

Aquest carnet amb mida de targeta de crèdit costarà 35 euros i tindrà una validesa màxima de 5 anys. Una de les novetats serà que la fotografia podrà ser a l'estil selfie, això sí, mantenint uns estàndards mínims i fent que la cara sigui ben visible; la sol·licitud es pot fer via web o mitjançant una aplicació per a mòbil.

A molts joves majors d'edat amb cara de criatura també els servirà per a identificar-se a l'hora d'entrar a discoteques i pubs o per comprar begudes alcohòliques, evitant la situació actual d'haver d'anar pels llocs amb el passaport. Estarà disponible per a tots els majors d'edat (de 18 en amunt) que tinguin un passaport irlandès.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/meJ-

Torna a dalt