La navegació pels canals interiors a la corda fluixa

La navegació pels canals interiors a la corda fluixa El Royal Canal entre Phibsboro i Drumcondra, Dublin 7 i 9 / Foto: Liffey

Waterways Ireland (WI), ens que gestiona els cursos d'aigua a tota l'illa d'Irlanda, prepara una nova sèrie de normes que, segons l'associació d'usuaris Inland Waterways Association of Ireland (IWAI), podrien suposar el final d'una història de més de 200 anys de navegació interior pel Royal i el Grand Canal, que uneixen el riu Shannon amb la costa est, i per la Barrow Line, que uneix el riu homònim amb el Grand Canal.

Els canvis proposats a la normativa actual tenen l'objectiu que els usuaris naveguin d'una manera més proactiva evitant que les embarcacions romanguin en un lloc sense moure's. És per això que els qui no facin un desplaçament de com a mínim tres quilòmetres en un període de cinc dies hauran de pagar una penalització de 150 euros.

Aquest moviment obligat amunt i avall és per a l'IWAI una contradicció amb l'objectiu de promoure un turisme relaxat i sense pressa. L'IWAI denuncia que WI no té en compte les necessitats del sector i que fins i tot sembla que el vulgui fer desaparèixer.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/iO4u

Torna a dalt