El Comú rebutja l’enderroc de l’Ormond Hotel

El Comú rebutja l’enderroc de l’Ormond Hotel L'antic Ormond Hotel al moll homònim, Dublin 7 / Foto: Liffey

Monteco Holdings, empresa propietària de l’edifici que fins fa uns anys havia ocupat l’Ormond Hotel als números 7-11 del moll homòmin (Dublin 7), haurà de redissenyar el seu projecte de construcció d’un hotel després que el Comú, havent rebut informació addicional omesa al projecte inicial, consideri que els canvis són massa substanciosos.

El promotor, un malai anomenat Fernandes que té connexions amb l’equip anglès del Queens Park Rangers, volia enderrocar l’edifici actual per després construir-ne un de nou de 6 pisos d’altura i 170 habitacions amb serveis de luxe a preu reduït. Nogensmenys, el Comú de Dublin ha cridat l’alto i li ha repassat una llista de condicions relacionades amb la llarga història de l’edifici.

Segons els conservacionistes que van objectar al projecte, l’edifici és una estructura protegida que ha estat reconstruït per etapes durant el segle XX, a banda que al número 6 hi ha un edifici considerat monument nacional que data del segle XVII.

Si amb el tema arquitectural no n'hi hagués prou també cal destacar que l’episodi “Sirenes” de la novel·la de James Joyce “Ulysses” té lloc en aquest hotel; de fet, el bar que hi havia a la planta baixa es deia Sirens Bar i encara avui, malgrat estar tancat, hi ha els toldos amb aquest nom.

L’any 2009 An Bord Pleanála, l’ens públic que gestiona els permisos urbanístics, va aprovar el projecte inicial que preveia l’enderroc i la construcció d’un hotel nou amb 130 habitacions però el permís ha expirat. Fernandes va comprar l’edifici per 2 milions d’euros, 15 milions menys que li havia costat el promotor Bernard McNamara l'any 2006, un dels que més va enganxar-se els dits amb l’esclat de la bombolla immobiliària però que s’ha tret de sobre el seu deute de milers de milions d’euros practicant turisme de bancarrota.

Font: Herald

Torna a dalt