L’aeroport de Dublin rep el passatger 20 milions

L’aeroport de Dublin rep el passatger 20 milions Zona d'embarcament a la T2 de l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Ha anat just, per només dos dies, però l’aeroport de la capital irlandesa va superar ahir la barrera dels 20 milions de passatgers en un any, xifra que confirma una tendència a l’alça que s’ha mantingut ininterrompuda durant els darrers 16 mesos. Amb relació a l’any anterior durant el 2013 l’increment ha estat d’un 6%, gràcies a l’augment de vols i a una ocupació més alta; l’any 2010 van ser 18,4 milions.

La passatgera 20 milions va ser Roma Chang, una dona del comtat nord-irlandès de Tyrone que va arribar al voltant de les deu del matí en un vol de United Airlines procedent de Washington. Chang va rebre una copa de xampany, un val de descompte per valor de 3.000 euros i un ram de flors.

De tota manera la xifra de 20 milions encara queda força lluny dels 23,5 milions d’usuaris que van passar per l’aeroport durant l’any 2008, el darrer abans que la crisi. La xifra que ja iguala, o àdhuc supera lleugerament, els números d’abans de la crisi és la de passatgers en vols transatlàntics de o cap a America del Nord amb 1,8 milions, una part important dels quals atrets pel Gathering, una iniciativa turística del govern irlandès dirigida especialment cap a la diàspora.  

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/h7R8

Torna a dalt