A partir del dia 16 Irlanda podria quedar a les fosques

A partir del dia 16 Irlanda podria quedar a les fosques Irlanda a les fosques / Foto: Liffey

Les amenaces dels sindicats que representen els treballadors de l’elèctrica semiestatal ESB van pujant de to i es van concretant els detalls de quins serien els efectes de la de vaga en protesta pel canvi de denominació del pla de pensions de "defined benefit" a "defined contribution", que implica que l’empresa ja no s’hagi de fer càrrec del dèficit, actualment estimat en uns 1.600 milions d’euros.

Nogensmenys, Pat Rabbitte, ministre d’Energia i Comunicacions, ha assegurat que al 2018 el pla de pensions tormarà a tenir superàvit i ha alertat que una vaga d’aquestes característiques generaria molts problemes a l’economia nacional, es podrien perdre llocs de treball i la imatge d’Irlanda arreu del món se’n ressentiria. A fi de crear un clima positiu Rabbitte també ha recordat que ESB té un molt bon historial a l’hora de resoldre problemes laborals.

De moment s’estan duent a terme unes converses a tres bandes -sindicats, empresa i Comissió de Relacions Laborals- però segons un portaveu del Grup de Sindicats, si no s’arriba a cap acord hi haurà vaga de personal i s'haurà de tallar el subministrament elèctric el dilluns 16 a les 8 del matí. Tanmateix, s’assegurarà que hi hagi electricitat als serveis bàsics com els hospitals o la policia.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hA1n

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt