Fatal Friday, el dia més negre a la xarxa viària

Fatal Friday, el dia més negre a la xarxa viària Missatge contundent als Quays de Cork / Foto: Liffey

Segons les dades publicades per l’Injuries Board, l’agència estatal que supervisa tot allò relacionat amb els accidents i les assegurances, el divendres és el dia més negre de la xarxa viària d’Irlanda i la divisió de trànsit de la Garda ja fa temps que l’anomena Fatal Friday (Divendres Mortal), sobretot durant la franja horària que va de les dues a les sis de la tarda.

Durant el 2012 es va pagar una xifra global de 157 milions d’euros, 3,5 milions més que l’any anterior, essent 20.631 euros l’import mitjà de cada reclamació exitosa. En total hi va haver 7.622 persones que van rebre una compensació que, per gènere, va estar molt ben repartida amb un 51% de dones i un 49% d’homes.

Entre les reclamacions n’hi va haver 104 relacionades amb accidents mortals i en termes de comtats el de Donegal va ser el que en va tenir més, amb 11, seguit de Cork (10), Dublin (8), Kildare (8) i Limerick (6).  El dia que hi ha menys accidents és el diumenge, que és el dia que hi ha menys moviment a la xarxa viària.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/hu0J

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt