1.500 notificacions per a fer de jurat al cas Anglo Irish

1.500 notificacions per a fer de jurat al cas Anglo Irish Estructura de la que havia de ser la nova seu de l'Anglo Irish Bank / Foto: Liffey

Durant els propers dies s’enviarà una notificació a 1.500 persones amb la proposta de fer de jurat durant el judici on es jutjarà els exdirectius de l’Anglo Irish Bank, rebatejat com a Irish Bank Resolution Corporation i actualment en liquidació, Seán FitzPatrick, William McAteer i Pat Whelan, acusats de 16 delictes d’ajuda fraudulenta a diversos inversors per comprar accions del banc al juliol del 2008.

El jutge Martin Nolan espera que unes 500 persones respondran afirmativament; el procés de selecció començarà el proper 10 de gener i el judici una setmana després. Amb el canvi a la Llei de Jurats, que va entrar en vigor el passat mes de juliol, es permeten jurats de 15 membres per a judicis que durin més de dos mesos i el de l’Anglo es preveu que sigui llarg.

El nombre habitual de persones que formen part d’un jurat, els “jurors”, sol ser de 12 però si el judici és molt llarg es corre el risc que per qualsevol motiu alguns dels jurors deixin de participar-hi. El problema rau en què depenent del nombre de baixes el judici s’hauria de suspendre i posteriorment tornar a començar des de l’inici amb els nous membres del jurat.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hrWi

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt