Nou intent d’acabar amb l’era victoriana a la Forty Foot

Nou intent d’acabar amb l’era victoriana a la Forty Foot La piscina Forty Foot de Sandycove, sud de Dublin / Foto: Liffey

Els regidors municipals de Dún Laoghaire (sud de Dublin) han acordat de demanar al ministre d’Economia que es miri la llicència datada al 1937 que prohibeix a les dones de formar part de l’Associació de Banyistes de Sandycove (SBA).

L’associació té com a lloc d’esbarjo la piscina natural Forty Foot, on el personatge Buck Mulligan de la novel·la de James Joyce “Ulysses” va a banyar-se de bon matí després d'haver passat la nit a la Martello Tower que queda al costat. El nom Forty Foot té l’origen en el 40è Regiment d’Infanteria que l’exèrcit britànic hi tenia destacat abans de la independència.

Fins als anys setanta del segle passat només s’hi banyaven homes però a partir de llavors la situació va començar a adaptar-se a la modernitat que poc a poc va envair Irlanda i cada vegada ha estat més normal veure-hi dones. El problema és que la zona de vestidors la gestiona l’SBA i avui encara no hi deixa entrar ningú que no sigui soci, fet que implica que cap dona en pugui fer ús.

De tota manera, en cas que res no canviï ja hi ha un projecte de construcció de vestidors per a tothom a una zona molt propera coneguda com a Sandycove Harbour. La majoria de regidors ha afirmat que ja començaria a ser hora de suprimir les desfassades normes de l’època victoriana però sembla ser que canviar la llei no és tan fàcil.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/hpdh

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt