Revés de Shell a Mayo en anul·lar-se-li la llicència

Revés de Shell a Mayo en anul·lar-se-li la llicència Pintada contra Shell en una paperera de Dublin / Foto: Liffey

En el polèmic serial del gasoducte de 2.700 milions d’euros que Shell construeix al corredor de Corrib amb terminal a Ballinaboy (Comtat de Mayo) els seus detractors sempre han tingut les de perdre i han acabat empresonats, estomacats per la policia i agents de seguretat privada i culpabilitzats per l’Estat, que no se sap ben bé per què sempre ha donat moltes facilitats a les multinacionals energètiques fins al punt que sembla que regali els recursos naturals d’Irlanda.

Però ara, finalment, tenen un motiu de satisfacció arran de l’anul·lació de la llicència que l’Agència de Protecció Mediambiental (EPA) va emetre per a Shell el passat mes de juny i és que, segons un jutjat mercantil, el demandant Martin Harrington tenia dret a sol·licitar una ordre d’anul·lació de la llicència perquè l’informe d’impacte mediambiental no va fer-se seguint la normativa europea. A més, l’EPA haurà de pagar els costos judicials de Harrington.   

Per la seva banda Shell ha dit que la infraestructura ja està gairebé acabada i que tindrà tota la documentació a punt quan la planta de gas entri en funcionament, amb l’1 d’abril com a data prevista.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/hpdg

Torna a dalt