Dún Laoghaire podria tenir una piscina flotant

Dún Laoghaire podria tenir una piscina flotant El Badeschiff de Berlin / Foto: arena-berlin.de

El Dún Laoghaire Harbour ha obert un període de consulta pública per tal que qui hi estigui interessat faci les propostes que cregui convenients al projecte de piscina flotant, que estaria situada a l’escullera est del port de Dún Laoghaire (Sotscomtat de Dún Laoghaire-Rathdown), i que ja apareixia al pla director del port del 2011.

El complex seria força semblant al del berlinès Badeschiff, en forma de barcassa flotant al riu Spree, i tindria diverses instal·lacions com una zona de vestidors, lavabos, un cafè i una zona de platja urbana. L’aigua utilitzada seria de mar però tractada i a més la temperatura seria força més alta que no pas la de mar obert, que com a molt arriba als 15 graus a l’estiu.

El cost total estimat del projecte és de 2,5 milions d’euros i el Consell Comtal de Dún Laoghaire-Rathdowm n’hi aportaria, com a molt, la meitat del cost independentment de quin fos el cost total. La resta de diners, un milió anual, sortirien de les entrades venudes als aproximadament 140.000 visitants que rebria la piscina cada any i que pagarien un preu semblant al que costa anar al cinema, uns 7 euros. Podria obrir portes l’estiu del 2015.

La zona sud del comtat de Dublin havia estat històricament una zona de banys, molts datant de l’època victoriana, però poc a poc van anar tancant tot caient en l’abandó fins al punt que la majoria van haver de ser enderrocats perquè suposaven un perill i la seva restauració era massa cara. El darrer cas va ser el de Blackrock, on l’antiga estructura de grades que hi havia al costat de l’estació de tren va anar a terra fa uns mesos.

Font: Irish Times

URL curta: ves.cat/hlkR

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt