L'Agència de Protecció de Dades no investigarà l’afer Prism

L'Agència de Protecció de Dades no investigarà l’afer Prism Quarter general de Facebook a Hanover Quay, Dublin 2 / Foto: Liffey

L’Agència de Protecció de Dades d’Irlanda (ODPC) ha respost al grup d’estudiants austríacs conegut com a “europe-v-facebook” que no investigarà la transferència de dades privades dels usuaris de les grans multinacionals nord-americanes d’internet com Apple o Facebook cap a l’Agència Nacional de Seguretat dels Estats Units a través del programa d’espionatge electrònic Prism destapat per Edward Snowden.

Malgrat l’evident violació de la legislació sobre protecció de dades, l’ODPC basa la seva negativa a endegar una investigació en el fet que aquestes empreses van adherir-se al programa de la Unió Europea anomenat Safe Harbour l’any 2000, set anys abans que comencés el Prism. Per a l'ODPC, si ho accepta la Unió Europea ells no tenen res a investigar.

El Safe Harbour permet a empreses nord-americanes d’autocertificar-se com a complidores de lla llei europea de protecció de dades només signant una sèrie de principis que, en teoria, suposen una garantia de bones maneres a l'hora de gestionar les dades dels usuaris.

Per la seva banda, europe-v-facebook ha assegurat que els fa la impressió que l’única cosa que l’ODPC fa és intentar ignorar les queixes i tot l’escàndol derivat del programa Prism basant-se en una legislació molt abstracta.

El fet que a Irlanda hi hagi la seu europea d’algunes multinacionals fa que qualsevol queixa sobre protecció de dades relacionada amb Europa l’hagi de tractar l’ODPC. D’altra banda el mateix grup austríac és en espera de rebre una resposta de Yahoo! a Alemanya i de Microsoft i Skype a Luxemburg.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hiMN

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt