Després del període de sequera torna l’estiu irlandès

Després del període de sequera torna l’estiu irlandès Inundació a Shelbourne Road, Dublin 4 / Foto: Liffey

Com deia el poeta “després de la sequera arriba l’estiu” i així ha estat puix que el període de gairebé tres setmanes d’estiu mediterrani ha deixat pas a l’estiu irlandès, amb sol però ruixats dispersos que, en alguns casos, poden caure en forma de tromba deixant anar fins a 30 litres per metre quadrat en períodes inferiors a les 6 hores i provocant acumulacions d’aigua en llocs acostumats a la pluja regular però poc intensa.

Les bandes de núvols, petites però molt compactes, van començar a desfilar de sud a nord la tarda de dimecres i és per això que la primera zona afectada va ser el comtat de Cork, on uns 2.000 abonats a la població de Fermoy van quedar sense subministrament elèctric la nit de dimecres a dijous i no el van recuperar fins que els operaris d’ESB Networks van poder reparar l’avaria l’endemà al matí.

També a Dublin va caure un bon ruixat la mateixa nit amb aparell elèctric inclòs, fenomen poc habitual a la capital irlandesa, causant danys a diverses teulades del centre però sense provocar ferits. Clery’s, el gran magatzem situat a O’Connell Street (Dublin 1), va patir desperfectes al sostre i romandrà tancat durant uns dies; també el Mater Hospital (Dublin 7) va tenir problemes amb l'aigua i alguns interns van haver de ser traslladats a d’altres edificis. El DART de Bray a Greystones (ambdues al comtat de Wicklow) també va romandre fora de servei durant unes hores.

Per als propers dies es preveu que la situació continuï igual, és a dir, que faci sol durant bona part del dia però que de tant en tant i al·leatòriament arreu del territori caiguin forts ruixats.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hiMH

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt