La Garda tindrà nous reclutes a partir del 2014

La Garda tindrà nous reclutes a partir del 2014 Quarter General de la Garda al Phoenix Park de Dublin / Foto: Liffey

Durant un acte de graduació de reservistes de la policia celebrat ahir al Garda College de Templemore (Comtat de Tipperary), el ministre de Justícia, Alan Shatter, va anunciar que el cos començarà a acceptar nous reclutes a partir de l’any vinent. El procés de selecció s’anunciarà a través de la premsa però Shatter ha afirmat que ja hi ha 27.000 persones que hi han mostrat el seu interès.

La Garda ha estat una de les institucions estatals més castigades per la prohibició de contractar personal que va emetre el Govern Cowen l’any 2009 a fi de reduir la factura salarial del funcionariat i s’ha arribat perillosament a prop de la xifra dels 13.000 efectius, llindar per sota del qual hom considera que no es podria oferir un servei amb unes mínimes garanties.

Les retallades no només han afectat el nombre de policies sinó també la flota de cotxes patrulla, amb episodis kafkians de vehicles fent llufa enmig de manifestacions o en persecucions. Un altre efecte de la tisora ha estat el tancament de 139 comissaries en els darrers 18 mesos, la majoria en zones rurals, algunes de les quals s’han posat a la venda.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hhJI

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt