La flama eterna de JFK s'apaga al cap de quatre dies

La flama eterna de JFK s'apaga al cap de quatre dies La Flama de l'Emigrant a New Ross (Co. Wexford) / Foto: @clochanviews via Twitter

Dissabte passat, durant els actes de commemoració de la visita de John Fitzgerald Kennedy ara fa 50 anys a la casa ancestral de la seva família a New Ross (Comtat de Wexford), Caroline, la filla de JFK, va encendre una flama, anomenada de l’Emigrant, amb foc provinent de la flama que hi ha encesa a la tomba del seu pare al cementiri d’Arlington. Tot i que havia de ser eterna, la flama va fer llufa al cap de quatre dies arran d’un problema tècnic.

Aquest incident ha deixat força malament els responsables de manteniment de l’Eternal Flame però segons Éamonn Hore, gerent municipal de New Ross, no passa res perquè la flama s’ha tornat a encendre amb foc de reserva que es guarda en uns recipients molt semblants als que s’utilitzen durant els relleus de la torxa olímpica.

Hore ha explicat que s’havien fet moltes proves en túnels de vent però que, a l’hora de la veritat i essent de nova construcció, no és fàcil mantenir la flama perquè es creen sutges, és a dir, acumulacions de partícules sorgides a partir d'una combustió incompleta. A més, s’ha de tenir en compte que és en un lloc exterior força exposat als elements del clima, fet que encara fa més difícil de mantenir-la encesa.   

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/gXFV

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt